Vintriga bilder och duktiga rallyekipage. Gott Nytt 2010!

Här går Lisa och Kirra raalylydnadsbanan, vi är inomhus eftersom det var så kallt ute.

Tingeling med förare Isabelle som var duktiga och jobbade på så bra.



Här sitter Ester vi var ute på en promenad, det var så kallt att Alice valde att stanna inne och promenaden blev inte längre än ca en halvtimme. Ester ville inte hoppa in i bilen efter det utan ville fortsätta men jag frös för mycket. Hon älskar snö och att få vara lös ute och springa men framförallt att få tillfälle att rulla sig i snön. Det var ca. 17 minusgrader ute och vackert så det gör ont, eller hur?






Här kommer bilder från en annan promenad i Tinnerölandskapen, ett stort naturvårdsområde som tidigare varit militärt. Lusen, jack russeln Isidor, Alice och Ester i bustagen och grävtagen förstås.


Äntligen vinter

Äntligen lite minusgrader och ett litet snötäcke på marken. Ikväll är detr dags för valpkurs igen, men kurserna börjar ta julledigt. Så en vecka till arbetar jag sedan en lång skön ledighet fram till början av januari.
I lördags var det tävlingslydnad med det härliga gänget Maria, Annika, Sabine, Jonas, Catarina och så jag själv. Ester gick för första gången riktigt bra i sitt fria följ så jag var jättenöjd. Alice och jag tränade på olika freestyleövningar och hon tycker det är så roligt att få vara med.
Då jag är så dålig på att blogga vill jag ta tillfället i akt att önska er en riktig God Jul och Gott nytt år.

Kallt i Rydsskogen och mina bushundar

ffoto från www. minahundar och jag.blogg.se Tessan Miekovska

Vi var på valpfortsättningskursen ute i Rydsskogen på vinterns kallaste kväll. Det är så roligt att låta valparna hittta sina bortsprungna ägare, träna på hundmöten och gå fint i koppel.

I tisdags avslutades den andra valpfortsättning och även då i snålblåst och regn. De fick göra slutprovet som innebär inkallning med störning, sitta kvar, klara hundmöten och gå fint i koppel samt följa sina mattar och hussar. Sedan fika och lite nosarbete i form av sökövning med godis som var gömt överallt i rummet. De är duktiga på att anväända sina nosar och manser hur mycket valparna uppskattar sådana övningar.

Själv har jag precis tillfrisknat efter en envis förkylning och mår skapligt och har två vildhjärnor hemma som bara vill jobba och busa. För lite jobb ger mer bus så det gäller att tillfredställa både spring i benen och att använda hjärnan. Det har blivit för lite av träning så vi har haft mycket bus men nu känner jag att jag orkar köra igång igen.
Så på lördag kör vi järnet både med lydnad och så Alices freestyle.


RSS 2.0