Etologi med Lars Fält, avslutning rally, valpar på sta´n hund i vardagen

En lång rubrik på ett kort inlägg. I helgen var vi på näst sista helgen med L. Fält. Valpar stod på programmet och hur viktigt det är med rätt tik och hane, rätt uppfödning och hantering av de små.
Sedan när valpana kommer till nya hemmet, vad man ska tänka på då. Läxar på till nästa gång är att sätta i hop en valpkurs. Då känns det skönt med att vi precis har gjort ett nytt valpkurs upplägg där fokus ligger på relation, lek och avslappning.

Just nu är det tre valpkurser på gång och min är lite stor. Som tur är så är vi två . Vi var på stadspromenad i tisdags och fem modiga ekipage kom. Vi hade en trevlig promenad som innehöll varierande underlag, gå fint i koppel och inkallningar, klättra lite och så en paus.


Rally lydnadskursen avslutades i månadags och Lena Flintzberg hade bakat en äppelpaj. vi hade en liten tävling utan placeringar men med lite kritik. Det märktes att förarna var lite nervösa men de löste banan bra. Rally lydnad är en helt  superkul sport där samarbete premieras. Problemet är att lära sig skyltarna, för förarna alltså!

Hund i i vardagskursen gick också bra. Vi tränade på inkallningar med störningar, sitt och stanna också det med stora störningar. Alla var så duktiga! Genom att belöna, belöna, belöna när det är rätt så lär sig våra hundar!!

På måndag börjar en valpkurs i Kisa, det känns lite nervöst at gå utanför sin egen hemmplan men det ska förstås bli jättekul!


Rally, valp och hund i vardagen kurser

Kurserna rullar på och det blir snart nya kursstarter. Det känns alltid sorgligt när en kurs tar slut, man  har fått möta så trevliga människor och hundar.
Rallylydnadskursen har avslutning på måndag. Vi är ett härligt gäng där det finns utrymme för både skratt och bra träning.
 Hund i vardagen har bara två tillfällen kvar och valparna får jag möta i ytterligare tre veckor.I går var vi ute i skogen och lade spår och gjorde hitta övningar. Alla var så duktiga och jobbade på bra med hundarna. I valpkursen gick vi en bana med olika underlag, tränade inkallning och kontakt.
Tävlingslydnadsgänget  fortsätter dock på lördagar inte nu på lördag utan den 26 september igen. Ester är duktig och vi leker mycket tillsammans.

I helgen ska jag på ytterligare en helg med Lars Fält, valputveckling står på schemat.
Jag är dålig på att blogga, jag vet.....


Änglar, visst finns de?



Här har vår Curry (som är en ängel nu) tagit emot Alice med öppna tassar. Från att ha varit lite avvaktande mot vissa hundar så tyckte han att Alice var helt ok och gärna fick bo hos oss.




Curry gick inte upp i andra möbler än sin fåtölj. ibland kom han upp i vår säng också men det var bara mysigt och han började med det efter en operation då matte inte ville ligga på golvet hos honom, så vems fel var det?


Jag satt och tittade på bilder , det är konstigt men visst har vi våra hundar med oss, även de som inte finns längre?!
En del hundar lär oss mer än andra och Curry var verkligen min läromästare i både tävlingslydnad och hundar som gör utfall. Han fick en autoimmun sjukdom som gjorde att nervöverföringen inte fungerade med bl.a smärta som följd. Jag saknar honom fortfarande otroligt mycket.

Men nu över till nutiden igen.

Kurserna är i full gång och det är roligt med alla fina hundar och dess familjer.
Vi kommer ha "familjedagkurser" där hela familjen är välkommen och arbeta med nosövningar, trick och mycket annat.
Så titta under kurssidan här framöver.
Rallylydnaden är i full gång och kommer fortsätta i november dock inte på lördagar utan på söndagar.
Valpkurser i oktober och fortlöpande starter precis som hund i vardagen, spårkurser och andra kurser. Saknar ni någon kurs så hör av er!
Snart så är vi flera instruktörer som kan jobba ihop med er. Git blir klar i oktober och ev. kommer ytterligare en instruktör här så småningom.

Alice har efter löpet kommit igång igen och Ester är på god väg. Det är inte lätt för en ung tik att förstå allt som händer i kroppen under och efter löp.

Ni är välkomna att höra av er om  kurser, glöm inte helgkursen 30 oktober - 1 november med specialsöket för Johan Gullberg och Ann Len Olofsson från Gävleborgshundtjänst. Gå gärna in på deras hemsida www.gk9.se.
Det är en toppenaktivering för alla hundar!

Rally lydnad, valpkurs och hund i vardagen


Här står vi tre Marie, Lena och Jag och tittar på rallyekipage som går banan. Det går framåt med raketfart. Vi är så få i gruppen att det inte blir så lång väntan heller. Nu är det bara tre gånger kvar, men fortsättningskursen kommer i november.

Kurserna rullar på. Vi hade valpkurs igår och oj vad alla valpar är söta. Det var lite rörigt men redde ut sig bra.
På mina valpkurser har vi lössläpp en kort stund innan kursen börjar ordentligt så valparna får springa runt och hälsa.

Först provade vi olika godis och valpägarna fick gissa vad valpen skulle välja, en del gissade rätt och en del missade lite. Pannkaka var en otippad favorit hos några.

Därefter tränade vi på följsamhet, vi vill ju att valparn ska välja att följa oss både med koppel och så småningom utan. 

 Lite fika och raspresentationer som för övrigt gick lysande så var klockan redan 20.00 och dags för avslut på dagens kurs.
Läxan till nästa gång är att fortsätta med följsamhetsövningarna och börja med inkallningsövningen.
Det är så roligt att få följa era valpar det tycker både Git och jag!!

Ikväll är det så dags för hund i vardagen och vi ska träffas i Trädgårdsföreningen. Det är ju både nyttigt och kul med andra miljöer och kolla av om signalorden verkligen betyder samma sak överallt.

Vill du gå på kurs och ha kul med din hund? Kolla in min hemsida www.anitahundsport.se . I Fritt Följ och hos mig har vi en ny instruktör på gång. Så snart kan vi utöka kursutbudet ytterligare.

RSS 2.0