Berikning med Linda Atmer hos Fiestad hundklubb

I lördags var jag på en toppendag, vi hade en heldag om berikning. Det är ju alltid kul med repetitioner och ny kunskap. Dessutom få så bra tips till hur vi lägger in det i kurserna. Jag är verkligen helnöjd med dagen. Om ni får möjlighet att gå en sådan här kurs så passa på.
Annars så löper kurserna på, jag har förmånden att ha fullt upp med valpar i alla åldrar just nu. Både valpkurser och valpfortsättning.
Snart så kommer kurser i hundvett och etikett också, start den 12 januari för er som känner att det behövs lite mer för att vardagen ska bli i samarbete och trivsel.
En spårhelg och så småningom kommer en sökkurs för aktivering också ut.
Specialsöket nästa helg ser jag också fram emot.

Själv leker jag mycket med mina hundar och spårar både hårda spår och i skogen. Ester min hovowarttik har hur mycket energi som helst just nu, hon är drygt 15 månader.
Alice min lagottoflicka är ju lite äldre och hon var med mig igår när vi jobbade. Hon har börjat leka så det står härliga till och till de hårda spåren gallopperar hon fram mot.
Ikväll är det dags för valparna i Kisa, hoppas på att vi klarar oss utan regn ikväll!

Valpkurs och start valp fortsättning

I måndags var det valpkurs i Kisa, det är en så duktig grupp som arbetar hårt. Kursen är bara på sex tillfällen så vi jobbar hårt. Dandy en härlig corgi , Lissie och Chiefen fina spaniel och så Sally. Tyke är en charmig dvärgtax som är så typisk tax! Pepsi är en duktig pappilonkille och så Cindy en cockerdam som precis börjat löpa. Vi saknade Vera men hon kommer nästa gång.
Vi tränade på cirkuskonster, följsamhet, koppelträning och inkallning på lite längre avstånd. Det syns verkligen att förarna träna hemma. Bra jobbat!

Igår startade en valp fortsättning, det ska bli så roligt att få följa med dessa ystra och glada valpar!

Själv tränade jag freestyle med Alice (bilder kommer) och Ester och jag lekte och lekte.

Etologikurs på Öland

Vi hade en superbra helg på Öland. Sista helgen, det känns sorgligt! Utbildningen har varit så bra och jag har lärt mig mycket nytt. Nu i helgen hade vi Tobias Gustavsson och Jessica Åberg och blev drillade i spår, ffa. asfaltspår och så lekte vi med våra hundar. I leklen får vi allt, vi har kul, vi blir en resurs startar och börjar, leker nära och kastar iväg och hunden kommer igen och fortsätter leka. Gruppen fick att träna på att "läsa" hund i olika övningar också jättenyttigt.
Rädsla och aggression och social osäkerhet även social självsäkerhet gicks igenom. Helt toppen!
Nu ska jag ut och spåra och leka med mina hundar, vi hörs!

Veterinärkväll hos Djurdoktorn i Linköping

Det blev ett helt gäng som kom och fick en uppskattad föreläsning av veterinär Sven Ödman. Vaccinationer, avmaskning, led och magbekymmer diskuterades. Deltagarna fick även möjlighet att fråga egna frågor. Kaffe och kanelbulle hann vi med förstås. Så vid 21.00 åkte vi hem igen. Detta kommer bli en återkommande aktivitetet i Fritt Följ, att få komma på studiebesök och få en föerläsning och diskussionsstund hos Djurdoktorn en gång per termin. Samtidigt fick vi veta att vi får 10 % på alla vaccinationer när man visar upp FF medlemskort.
Nu finns det flera olika kurser utlagda på hemsidan så gå gärna in och titta under kurser!
Oktobersolen lyser fint och nu ska vi ut och njuta av den!

Valpar i Kisa

Igår var andra träffen på valpkursen i Kisa. Det är ett härligt gäng med hundar i varierande ålder och raser. Sally, engelsk springer spaniel är nog äldst, Lissie och chiefen två 12 veckors småbusar, helt underbara förstås. Cindy en cocker är en av kursen ljus, jätteduktig! Likaså pappisen Pepsi. Yrvädret dvärgtaxen Tyke charmar allla precis som corgin Dante. Jag tror jag fick med alla. Kameran var med men inge bilder togs, vi arbetade istället. Jobbade med följsamhet, då bör man vara tyst så valpen faktiskt följer med och massor med belöningar, början till inkallning och lite cirkuskonster hann vi också med och så förstås den viktiga vila och avslappningen .
Raskunskapsläxan gick galant och alla hade jobbat hårt med kontaktövningar.
Jag och Lena Flintzberg ser fram mot våra måndagar i Kisa.

Förra veckan så var det avslutning på hund i vardagen. Känns tråkigt för det var också så fina deltagare.
Ikväll så är det träff hos Djurdoktorn, jag ska fixa kaffe och lite fikabröd till dess.
Ester har hunnit med sitt MH, det gick helt lysande, jag var så stolt över min lilla tjej!
Vi tränar nu på olika lydnadsmoment, lite freestyle och så förstås med nosövningar i form av spår på olika underlag, specialsök, där hon markerar dofter på en doft som vi tränat in tidigare. Det är jättekul och så enkelt att träna inomhus nu när mörker och kyla kommer. Förresten så finns det platser kvar till specialsökshelgen 30 - 1 november med Johan Gullberg och Ann-Len Olofsson.
Alice älskar sina sökövningar och spår och så förstås freestylen, hon bjuder på allt hon kan och lite till då.
Att lyssna på vad matte säger är inte alltid lika enkelt men hon tycker det är kul och det är det viktigaste. Alice är nog snäppet vassare än Ester på specialsöket också.
Snart är det dags för sista helgen nere på Öland med Lars Fält. Jag önskar att kursen var längre för bara att lyssna på Lars kunskaper är så lärorikt, samtidigt får man annat till livs också..
Nehej nu är det dags att sätta igång dagens träningspass.

Hundkurser, och blandat



Här sitter Lena med sin Ginza när vi var i trädgårdsföreningen




Likaså Milo med sin lillmatte. Nu är hund i vardagskursen slut för denna gång, det har gått bra för alla ekipagen och jag hoppas att vi ses igen!




Här har Vilda hittat en god vattenpöl efter gott jobb  med spår.




Alice undrar om jag tänker skicka henne på ett sök eller bara fota?? Lugn hon fick hitta sin figurant som var väl dold så nosen kopplades på.
Sök för aktivering kommer efter jul som kurs, likaså spårkurser. Missa inte tillfället med specialsök för Johan Gullberg sista helgen i oktober (30 - 1 november)

RSS 2.0