Vardagshyfs och lek förstås

Igår så var det dags för det härliga tisdagsgänget att träna. Vi började med koll av läxan och det var så kul att se hur hundarna tog kontakt, kom på inkallning med glatt viftande svansar.
Sedan gick vi ut och det var skönt ute, ingen blåst och där tränade vi på hundmöten och massor av inkallning. Hundarna var så duktiga och alla förarna belönade så bra.
Ibland fungerar inte godis utan leken kan vara en bättre form av belöning så kolla vad din hund gillar allra mest och använd det som belöning.
Samträningen i måndags var rolig men jobbig, ja det tyckte iallafall min Ester (hovawarttik på 1,5 år) men dagen efter satt hon och ville följs med på kurs. Tyvärr gick inte det just den dagen utan husse underhöll både Alice och Ester.
Vi håller till på Ortsgruppens lokal och det går genom Fritt följ så varmt välkomna ni som vill. Vägbeskrivning finns på www.frittfolj.se.
Jag ska bli bättre med kameran och ta bilder, Tessan som har en likadan kamera visade lite finesser. Jag blev imponerad över kamerans förmåga och Tessans kunskaper så nu sitter jag och pillar lite själv på kameran.
Burleken med Alice och Ester går framåt, det svåra är att få ut dem nu... men med nytt "fri-ord" börjar det fungera också.
Om ni funderar på något, hörde om trassel med hemsidan, undrar vad det var har inte fått reda på det från hotellet än, iallafall hör av er!

Äntligen går januari mot sitt slut.

Höjdpunkterna är Kristoffers födelsedag. Kurs för Fanny Gott i shajping och tävlingslydnad som var i helgen.
Alice är parad och kurserna är i full gång.
Helgkursen med Fanny Gott var jättebra och jag fick till mig många bra tips och råd och så lite skäll förstås.
Man behöver någon på sig ibland för att komma framåt i sin egen träning, eller hur!
Det var några kära återseende på kursen och det är så kul att få träffa hundmänniskor som man inte träffar så ofta.
Nu rullar samträningarna på måndagarna på , alla är välkomna för träning av sin hund eller bara lite hundprat oss emellan. Kaffepannan är på ch träningsplan upplyst.
Tisdagsgruppen är en helt underbar grupp, det pratas mycket och alla vill framåt i sin träning så det är ett ambitiöst gäng. Git hjälper mig så vi jobbar på. Det är skönt med små grupper där vi hinner med alla och kan hjälpa dem på den nivån de själva är. Nu på tisdag ska läxan kollas och vi fortsätter framåt.

Två onsdagar i januari har vi varit på ett ridhus och jag har haft förmånen att få träffa glada "labbar" och andra hundar där vi har jobbat med kontakt, inkallning och mycket mer. Tack Marie för att jag fick komma till er, det var roligt. Gå gärna in på  http://www.canistreat.se/ och titta.
Lördagar är full med tävlingslydnadsgruppen där vi tränar på, Hallå alla som saknas vi tränar nu! Lördag eftermiddag är det valp fortsättning, jag fick hjälp av en vikarie i lördags, varmt tack, men nu ska vi jobba på.

På torsdag börjar en hund i vardagen, i Fritt Följs regi . Det är alltid roligt med nya grupper så det ser jag fram emot.
Nehej nu ska jag träna "burleken", vi hörs.

RSS 2.0