Hund i vardagen

Vilket härligt gäng! Lena med shiban Ginza, Linnea med gråhunden Vissi, Rut med bedlington Sigge, Eva Lena  och dotter med bichon Milo och Pia med rottisen Puzzel och så rottisen Chicko som inte var med igår då matte inte var kurant.
Vi tränade på kontakt och gå i koppel och lite inkallning och allt gick bra för en del bättre och för en del lite mindre bra men med träning så kommer det bra!

Var på utbildning Etologi med Lars Fält i helgen igen. Jag blir så fylld av förundran över hans kunskaper för visst är det så att ju mer man lär sig om ämnet HUND desto mindra kan man.. men Lasse kan!

Vi jobbade med rädsla och aggressioner, tränade på att läsa hund vid provokation, det var jättenyttigt. Nu ska vi fortsätta träna på våra hemuppgifter; asfaltspår som kan vara trixigt att få hunden att förstå vad vi vill. Minisök, där hunden ska hitta och markera i en liten ruta samt specialsök. nyponte ska hittas (i min övning, andra har andra dofter) och hunden ska kunna urskilja just mitt nyponte mot andra exempelvis tedofter. Spännande att jobba med.

Som vanligt är det bara tiden som saknas men vi får försöka jobba på.

Kurserna rullar på och när jag försöker få in fler kurser så blir de tyvärr  senare i höst, jag har bara en kurs per dag OFTAST, det kan hända att under höst och vintermånaderna kan det  bli två kurser per  dag och färre i veckan. För mig är kvaliteten viktig, både jag och teamen som går på kurs ska få ut något.

Det är bra att veta om hunden ska vara sällskap eller jobba med ex. jakt eller kanske rent av tävla så småningom. Kursmomenten kan läggas upp efter det, alla måste inte göra samma saker. Ingen är "duktigare" än någon annan våra hundar är individer,mognar olika fort och är antingen spralliga eller lugna. Precis som vi!


Nu ska jag ut och spåra med en härlig rhodesian ridgeback!

Rally lydnad

Härligt gäng , Lena Flintzberg är en toppentjej som hjälper till. Marie får hjälp av Lena vid en svår skylt. Linnea och Sumi med en härlig kontakt. Frida med sin Ronja.



Marie med sin Aragon och de har fått en fin kontakt och jobbar på bra.



Sara med sin Ikaros som tycker det är jätteskoj med rallylydnad.



Här har vi genomgång men jag undrar vad jag visar??

Rallylydnad



Frida och Ronja                                                                Ara och Ikaros har fin kontakt









Linnea och Sumi klarade banorna galant                     Sara och Ikaros i godistagen.




Här väntar hundarna på att få gå banan, de tycks säga: " Vänta ni glömde något,  nämligen oss!



Här står jag och förklarar de olika skyltarna.



Sara och Frida provgår banan, en är "hund" och en är förare.


Igår var de dags för rally igen och vilket gäng som går! De är superduktiga. Rallylydnad är en så bra hundsport eftersom man tränar med mjuka metoder och samtidigt får träna lite"vardag" för att allt ska fungera. Kolla in bilderna som Karl Mikaelsson och Linnea Björk Timm tagit från igår och förra gången. Nästa måndag kör vi hårt igen, det ska bli kul!!

Hundutställning och äntligen hundkursstarter!



Ester ligger och bevakar bordet som håller på att dukas, kanske kommer det något gott?

Så är det augusti och vardagen börjar närma sig.
Jag ställde Alice och Ester i Askersund i lördags och kom hem med finare hundar än jag åkte med.
 Nej jag bara skojar det var samma goa hundar både före och efter men jag fick så fin kritik på båda. Ester fick ett Hp (hederspris) och Alice fick sitt första Ck (certifikat kvalitet) på sin första utställning.

För er precis som jag som inte alltid har så lätt att hänga med i termerna  så är utställningen till för att dels få en bedömning på sin egen hund beroende på ålder, tidigare meriter och kön, dels tävlar hunden mot andra först av samma kön sedan om det går jättebra av hundar av motsatt  kön (förstås av samma ras) om det går riktigt bra så kan man bli BIS (best in show) och vinna hela konkarongen.

Alice tyckte det var jätteroligt till min förvåning, och hade inga problem med att domaren gick igenom henne. Ester var enda hoffen på hela utställningen och det var ju synd men så kan det vara.Vi fick blodad tand och kommer försöka ställa ut voffsingarna igen.

Titta gärna på bilder hos Tessan på www.minahundarochjag.blogg.se

Vi har även haft kärt besök av släktingar från Sundsval och de har en underbar trevägskorsning se bilden överst, en blandning med wheaten och två andra raser som lystrar till namnet Jacko.

Så har kurserna börjat, det känns som så länge sedan men nu börjar de dra igång!
Först ut var rallylydnad som startade imåndags med fem härliga positiva ekipage. Vi hade lite teori först och sedan gick vi ut och byggde samt provade på olika skyltar samt riktnings/rörelse banor.
Jag ser verkligen fram mot nästkommande sex veckor . Vi kommer träna stenhårt, eller hur?
Bilder kommer från kursen fr.o.m nästa vecka när kameran är med.

Ikväll är det årsmöte i Fritt Följ och en ny styrelse ska väljas efter vårens turbulens, det känns bra att föreningen kan fortsätta leva med unga, välmotiverade styrelse medlemmar. Alltså kommer inte jag sitta i styrelsen men kommer finnas med som instruktör!
Vi hörs och ses! Lämna gärna en kommentar !

RSS 2.0