Flytthjälp? Kursstart av valp fortsättning.

Igår startade valp fortsättning och det var stor skillnad på valparna från valp 1, oj vad fort det går de växer så de knakar tror jag.
Jessica med sin schäfer Arras nu sex månader har blivit enstor kille som gärna tar för sig, helt underbar alltså. Likaså Stinas och Peters Mojo, pinschern han ser ut som en stor kille nu lika pigg och intiativrik som tidigare. Tage den urgullige dvärgscshnautzern fick träffa sin tjej Gudrun igen men Gudrun har blivit tre gånger så stor, det är inte konstigt eftersom hon är en blandning av amstaff, mastiff, boxer och  pappa som är G.D men lika förtjusta i varann är de än. Sally, kelpin med sin matte Gudrun skötte sig också jättebra, Sally älskar människor men är inte lika betagen i andra hundar men hon har utvecklats ordentligt under valpkursen . Nu ska vi ta tag i momentinlärning eftersom hon nu är mer miljötränad. Vi kommer vara elva stycken så kursen är delad på måndagar och torsdagar så vi ska hinna med alla och kunna jobba individuellt. Det ska bli så roligt  och en stor förmån att få följa valparna in i sn ungdomsperiod.
Tyvärr låg kameran i min ryggsäck.....

Hemma är det en enda röra, fullt med flyttkartonger och saker överallt och en Ester överallt. Hon lägger sig i kartongerna och här i en stor väska.



medan Alice tar det lugnt och tuggar ben



Söta shibavalpar, pinscher träning och lagottovila



Är de inte för söta? Två goa 7 veckorsvalpar



Jag fick möta dessa underverk hos Lena och på bilden under är stolta pappan Taizon. Han är lite less nu på valpar som hänger överallt. Mamma Hanna kommer sakna sina puppisar när de flyttar nästa helg. Tyvärr fick jag inte till någon bra bild på henne.




"Jossan" kom över och tränade lte lydnad men det var varmt och så det blev korta pass varavat med träning.
Hennes Azlan och Kojak har full koll ändå.




Men tröttast blev Alice, hon älskar att ligga i solen gärna efter träning.
Man har nästan svårtatt se min kamoflerfärgade hund.


Ågren inför flytten och morotsbilder



Det här huset flyttar vi ifrån, kan ni förstå hur dumma vi är?! Vi har hyrt det här längre än tio år och så på grund av ett kontrakt som man inte kan acceptera så kände vi oss tvugna att släppa det. Synd att vi inte fick köpa det för isåfall skulle vi aldrig lämnat vårt Björklunda.



Här har Ester hittat en pinne, konstigt vilka saker som ligger och skräpar överallt, de gör sig så mycket bättre i vår trädgård. Alice travar på hon är hungrig och vill ha frukost.




Men matte, fotar du? Blir det bra så här kan man tro att min lilla älskling Alice säger.





Imorse så fick Alice och Ester var sin morot ute i trädgården, mums tycker Alice som tar moroten och piper iväg. Hon har så lätt att lägga på sig men med hjälp av Specifik bantningsfoder (som förrestenär något av det godaste man kan äta, Esters kommentar efter att ha stulit i matsäcken) och grönsaker till belöning givetvis uppblandat med annat gott i lagom dos har Alice nu nått sin utgångsvikt och gillar morötter skarpt, tycker ni inte att öronen har vuxit lite? Jag väntar fortfarande på ett speciellt lagottoskär som jag tillsammans med Tessan beställde för två veckor sedan, får nog påminna...



Ester lämnade glatt sinmorot och hittade mer värdefulla saker nämligen leksaker. Här ligger hon på sin pipboll, och väntar på att jag ska komma och försöka ta den... Vem som vann bollen ? Ester såklart!

Mer tävlingsträning




Så var det dag för mer träning, här är Pia med sin schappendoe Tommy när de tränar liggande under gång




Helen med sin b.c Spice tränar på att stå still på kommando




Hannele med sin wheaten Wilmer tränar på ligg,




Marie med sin puli Smilla jobbar med linförigheten

Vi är ett härligt gäng även på onsdagarna och det går framåt så alldeles.
Igår diskuterade vi olika dressyrmetoder, vad tycker ni ? låt oss ha en diskussion runt hundsynen!
Hämnas vi när hunden inte gör som vi vill eller kan du/jag verkligen korrigera så hunden förstår?
Beröm eller muta, vad är vad och spelar det någon roll?
Nu sticker jag ut hakan, jag vet vad jag tycker och tänker men vad tänker du?

Nu ska jag städa och baka, vi har födelsedag här hemma. (det är inte jag som fyller) . Städa har jag slutat med eftersom vi flyttar den sista i månaden men nu måste jag ju!
En liten kaka smakar ju också gott.

Under förmiddagen hade vi möte i Fritt Följ och slog rekord, vi klarade av mötet under en timme!!!! Ester min hoffevalp och Alice lagottodamen var störningsträning idag till en hund som var orolig vid hundmöten. Mina tjejer skötte sig så fint och matte var så stolt. En stund senare kom en enligt Ester supersnugg, trevlig alldeles fantastiska brun flattehanne som man bara måste hälsa på. Men efter en liten stund så kom lillflickan och satte sig hos mig, skönt.
Yrvädret Emma, boxervalpen kom och efter en promenad tillsammans så måste faktiska kompisar få leka en liten stund. Som avslutning innan hemfärd så gick Tesan med sina lagottisar Primo och Acke en sväng med oss tre tjejer. Nu har jag två nöjda tikar här som mumsat lever och tränat enkla lydnadsövningar nu sover de så gott i våra sängar.

Träning tävlingslydnad på ett eller annat sätt



Här tr'änar Git och Åke på att hoppa hinder, Åke är hunden. Med på bilden är hela tisdagsgruppen, Johanna med Izsa, Ann med Iris, Gunilla med Tindra och Catarina med Funnie.





Gunilla med sin Tindra som ska lämna ifrån sig apporten.




Catarina med Funnie tränar  linförighet.




Ann med Iris kämpar på med apporten




Johannas Izsa kan faktiskt själv! Lådan med apporter är roligare än själva momentet men det kommer.


Här förbereder sig Åke med Ester inför tävlingslydnadsträning.


Igår så tränade vi på moment och delar av dessa. Man måste få delar av moment at sitta innan man kan få ihop det. Några i gruppen upplever att det stått still under sista veckan men så är det rätt som det är händer inget för att senare klickar det till och momentet fungerar.
Ester och Åke var i skogen en stund före träningen, Ester skulle till farmor tillsammans med Alice och husse så det var bra att lite överskottsenergi sprangs bort.
Hos oss börjar Ester förstå liggkommandot, behöver dock lite hjälper fortfarande. Linförigheten kör vi i ca 15 sekunder och då går det bra. I leken går det undan och Ester tycker att matte har alltför dålig kondis och som bara vill leka en kort stund. Men mina hundar är två helt underbara varelser var och en på sitt sätt. Det gäller att ta dem för var de är och ändra på sättet att träna så det passar dem båda, inte helt enkelt men det är ett måste. Alla hundar kan inte tränas på samma sätt. Nu ska jag ut till Tornby och handla mat, inte kul men nödvändigt.

Avslut spårkurs och Ester i kodynga

Igår så avslutade vi spårkursen och alla hundarna klarade av sina spår. Det var en något mulen dag där solen brör igenom då och då.
Jag fick ett par fina strumpor med hundar på och en vackert dekorerad tändsticksask.

Under eftermiddagen gick Bo och och jag en prommis med hundarna och Ester hittade en härlig kodynga,

Alice hittade stenar att hoppa upp på och kolla omgivningarna

Spår för hela slanten



Kickis fina schäfrar Rexi och Goliat


Här sitte Chili i mattes Guns knä och väntar på sin tur att få spåra


Ester i vårsplens glans


Linda med sin Saga, ävenäldre hundar kan börja med personspår.



Jag undrar vad Malin och Ettan tittar på?



Maggan och Lisa tar igen sig för att orka spåra. Lisa klarade anlagsprovet i veckan, Grattis!



Kristina och Effie har en härlig kontakt här.



Kicki med sin Rexi och ovan med dotter Ronjas boxervalp Emma.
Vi spårade både igår och idag. Igår var Kicki och jag ute och provspårade på ett nytt ställe. Det var helt underbart.
Idag samlades spårkursen för näst sista gången och imorgon är det avslutning.

Avslutning på valpkursen




Håkan och Nicko samtalar medan valparna Gudrun och Java försöker "prata"



Rocky med matte Tina och hennes släkting.



Peter och Annika med sin lilla vilde Tuva.



Bertil och Karin med lagotton Izze.Tack för att ni tror på mjuka metoder!





Java och matte Josefine visar sina cirkuskonster, Java pussas.



Karin tar emot Isse från tunneln.



Här gör amstaffen Rocky ett litet skutt.



Gunnel med kelpin Sally går slalom.
Så har tio gånger gått, det går så fort. Tack för den fina blomman jag ska försöka vårda den ömt trots min brist på "gröna fingrar".

Hundkurser och egen hundträning

här badar Ester för första gången på påskafton(efter valpbaden förstås)Kollegan och vännen Kicki Fohlin-Svensson med Emma


Esters bad på påskafton.                                                                    Kicki Fohlin- Svensson med boxervalpen Emma.







Tessan, en annan god vän som har två lagotto Primo (Alice bror) och Acke. Här blir hon överfallen av Emma och Ester
Vännen Tessan som har lagottisarna Primo (Alices bror) och Acke.



Jag fick ett bra tips om att starta en egen blogg utanför hemsidan så här kommer det. Bilderna ovan har egentligen inget med texten att göra men det var ju fina bilder.....
Igår fortsatte tävlingslydnaden med onsdagsgänget! Alla är så duktiga och det går framåt. Vi filmar momenten och tittar sedan på dem över en kopp kaffe. Helen med b.c Spice har "klickat" till och det ser bra ut,
Hos Hannele med wheaten Wilmer har det hänt massor, kontakten har kommit och Hannele jobbar på bra.
Pia med sin Tommy som är ett yrväder, allt han gör går så fort så fort men Pia hinner med och kan jobba på bra med sitt yrväder.
Marie med sin puliflicka Smilla har ett härligt samspel, de kommer gå långt ihop.

Så det blir hård konkurrens på tävlingarna framöver!

Mina egna älsklingar heter Alice, en lagotto som är 2 1/2 år och som bott hos oss i snart ett år. Vi arbetar med freestyleövningar och hon älskar att spåra både viltspår och vanliga personspår.
Ester nio månder, hovawart tik som tränar på att busa och leka. Lite lydnad, cirkuskonster och förstås spårövningar.
Mina hundar sover förstås med oss så ibland blir det trångt i sängen... och de har förstås en stor del i familjen.
Vi tränar lite varje dag några minuter åt gången.

Ikväll blir det avslutning av valpkursen. Det är tur att fortsättningskursen kommer igång den 27 april så några fortsätter för annars så saknar jag mina kursare som camperat ihop i tio veckor..

Fritt Följ har sin familjedag den 9 maj med massor av jippon, kom och prova på rallylydnad träna inför utställningen med  Marie som leder. Polisen kommer och pratar polishundar och Service och signalhundar pratar Helene Hall om. Så kom till Stallbutiken i Tornby Linköping klockan 10.00 och var med.
Sedan är utställningen den 16 maj i Vidingsjö motionscentrum med anmälan från kl 09.00, där är det rallylydnadstävling också. Linköpings första.

Maria Ahola kommer och håller kurs i sommar, först lydility, blandning på lydnad och agility, tävlas i Finland. Sedan håller hon en fyradagarskurs i köttbullelydnad,har ni läst boken ?
Så boka in 11-16 juli.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0