Träning tävlingslydnad på ett eller annat sätt



Här tr'änar Git och Åke på att hoppa hinder, Åke är hunden. Med på bilden är hela tisdagsgruppen, Johanna med Izsa, Ann med Iris, Gunilla med Tindra och Catarina med Funnie.





Gunilla med sin Tindra som ska lämna ifrån sig apporten.




Catarina med Funnie tränar  linförighet.




Ann med Iris kämpar på med apporten




Johannas Izsa kan faktiskt själv! Lådan med apporter är roligare än själva momentet men det kommer.


Här förbereder sig Åke med Ester inför tävlingslydnadsträning.


Igår så tränade vi på moment och delar av dessa. Man måste få delar av moment at sitta innan man kan få ihop det. Några i gruppen upplever att det stått still under sista veckan men så är det rätt som det är händer inget för att senare klickar det till och momentet fungerar.
Ester och Åke var i skogen en stund före träningen, Ester skulle till farmor tillsammans med Alice och husse så det var bra att lite överskottsenergi sprangs bort.
Hos oss börjar Ester förstå liggkommandot, behöver dock lite hjälper fortfarande. Linförigheten kör vi i ca 15 sekunder och då går det bra. I leken går det undan och Ester tycker att matte har alltför dålig kondis och som bara vill leka en kort stund. Men mina hundar är två helt underbara varelser var och en på sitt sätt. Det gäller att ta dem för var de är och ändra på sättet att träna så det passar dem båda, inte helt enkelt men det är ett måste. Alla hundar kan inte tränas på samma sätt. Nu ska jag ut till Tornby och handla mat, inte kul men nödvändigt.

Kommentarer
Postat av: Tindras matte

Återigen en fin träningskväll, Anita. Du är så duktig på att "läsa" varje ekipage. Dessutom lugn, positiv och duktig på att förmedla dina tankar om bra träningsmetoder för att hjälpa oss vidare.

2009-04-22 @ 08:59:37
Postat av: kicki fohlin-svensson

Vad mysigt ni ser ut att ha det! tror jag också vill gå lydnadskurs hos dig!

KRAM Kicki

2009-04-22 @ 16:25:13
URL: http://kickifohlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0