Rallylydnad

Tack för att ni kom på tävlingen den 16 så bra. Det blir en ny tävling i augusti/september så håll ögonen öppna.

Igår var det andra gången på min rallylydnadskurs och som vanligt låg kameran i fickan.
I ett blåsigt och kyligt Vidingsjö tränade vi tillsammans med handbollsgäng, utegymnastik och så lite rally lydnad.

Det går fort fram, Katrin med sin Lipton dalmatiner, Eva med sin shipperke Sixten, Gun med Chili, lancaster heeling  och austalienska terriern Effie med husse Åke tränade på. Det kan vara svårt att tyda skyltarna så vi går banan och går igenom noggrant. Ibland får vi agera hund för att visa hur skylten ska utföras så skyltarna sitter ordentligt.

Rallylydnad är en hundsport på frammarch, kom till Sverige 2005 och nu kan inofficielt tävla i nybörjar, fortsättning och avancerad klass. Först ut i Öst var Vimmerby vi kom tvåa och håll utkik efter fler tävlingar.
Rallyn ska utföras av ett team bestående av hund och förare. Samarbete är a och o. Inga sträckta koppel och mycket påhejande av sin hund är tillåtet men man får inte röra hunden. De flesta hundarna uppskattar sporten mycket.
Man går en bana och följer uppmaningarna på skyltarna antingen ändrar man riktning eller utför momentet vi skylten.

Vi hade sammanträde i Fritt följ igår¨också. Nu börjar mötena rulla på i bra takt, inga långsittningar det är skönt.
I helgen ska jag tillsammansmed kollegan Kicki till Öland på etologkurs med Lars Fäldt. Den pågår under fem helger t.o.m oktober och det ska bli jäteroligt att få gå den kursen.
Ester ska följa med denna gång, det räcker med att hålla reda på och vara med en hund när man ska lära sig något för mig.
Vår egen träning har saktats ned, vi tränar på linförigheten och jag lägger in rallylydnadskyltar för att vårt samarbete ska förbättras.
Alice lyckades igår med att övervinna sin rädsla och gå upp på en metallställning, detta med hjälp av klicker och shejping. Vi tränade en liten stund innan mötet igår. Nej nu ska jag iväg och handla, sedan blir nog dagen lugn till kursen ikväll. Då ska valparna ner på sta´n, ska bli kul!


Sommar och hundar samt en riktig badbrud




Alice och Ester på grönbete. Nu har vi äntligen flyttat allt från Björklunda. Det känns skönt att få lämna  till slut och kunna börja göra iordning vårt nya hus. Än så står kartonger överallt och det är en salig röra överallt. Kristoffer flyttade hem igen itorsdags så då körde vi på hans grejor. Men det är skönt att ha "lillgrabben" hemma och jag ser fram mot sommaren nu.



Tessan och jag tillsammans med krullisarna igår, Ester simmade på "riktigt" utan att agera fontän och hon tyckte om det. Jätteskoj tycker jag. Tessan och jag avvaktar vår baddebut tterligare några veckor.



Tessan i fototagen och Ester upptäckte att matte stod en bit bort och ropade.En helblöt hoffe på väg.



Kursen igår startade på ett annorlunda sätt, vi skulle vara i sta´n men ingen kom så då åkte jag upp till plan och se där var alla. Jag hade glömt påminna förra gången och se vad bra alla läser planeringen. Jag vet, jag gör så också men lite skoj var det iallafall! Här tränar Gunnel med sin Sally på inkallning.




Arras i full fart på väg mot matte Jessica. Genom att köra inkallning med "dutt i handen" så kommer  hunden hela vägen in till sin husse eller matte.




Hundmöten med löst hängande koppel går så här galant. Java går med husse och Arras med matte Jessica.



Här möts Ceasar och Arras. Ceasars matte Catharina jobbar på bra med sin pigga Ceasar. När de började på kursen hade hunden stryp på sig de hade fått det rådet av en annan instruktör men här jobbar de i selen så bra. Ceasar är drygt sju månader och en pigg och glad hund nu. Det löser inga problem med en "dragig" hund med stryp det förvärrar ofta istället då hunden vill iväg från obehaget. Gå på en bra kurs där ni lär er gå i koppel istället, det tar tid för hundar att lära sig gå med löst hängande koppel men ge inte upp!



Här är iallafallen tuff sommarbrud, vi fikade hemma hos Tessan. Ester och Alice busade allt de orkade tillsammans med Acke och Primo. .

Hundkurser



Herrman träffar kompisen Tage. De går valp fortsättning.



Tuva kommer med sin  matte Annika och husse  Peter.



Maja i full fart på väg till kurs matte Pernilla följer också med.



Stina med sin Mojo. Men varför så sträckt koppel?




Håkan med sin Gudrun jobbar med kontaktövningar, Pernilla md Maja tar en kort paus.



Lisa med sin Tage i koppelträning.



Håkan med Gudrun som väntar på sin tur.

Helgen har varit intensiv med rallytävlingen i lördags som Lena, Sofie och jag arrangerade. Själv agerade jag skrivare med domaren Christina.
I söndags var Ester och jag på valpträff i Gunboda. och träffade fem kullsyskon. Pappa Zappa med matte Yvonne var också där, vi åkte ihop från Norsholm och satt och bubblade hela vägen upp. Så igår var det dags för kurs med kameran i fickan..... dessa bilder är från torsdagsgruppen.
Nu ska jag iväg och träna hund i Hycklinge hos Pia under någon timme, det ska bli kul!

Tävlingslydnad, och valpträning




I söndags var jag och Helen i Emmaboda för lite tävlingsträning för Leif Hedberg, enman med outsinlig erfarenhet. Vi tränade på extern belöning.  Här är Karin med sin Kajsa som tränar.





Helen med sin Spice i utgångspostition.




Här är Leif i full färd med att instruera mig inför fortsatt träning.

Det var en givande eftermiddag, vi var nio ekipage där som fick inspiration till fortsatt träning.

Måndag kväll var det så dags för valp fortsättning och vi börjar på skvallerträningen. Det är en superhärlig grupp och nästa måndag ska jag inte glömma kameran så ni får se trevliga ekipage som jobbar på så bra!
Igår förmiddag mötes Git och Håkan och  jag i skogen för lite spår, en härlig förmiddag och allt gick bra

Igår kväll var det dags för tävlingsgruppen den andra delen av deltagarna kör i kväll. Vi gick igenom programmet med belöning mellan momenten. De fick se sig på film efter momenten.  Nästa gång är det liten tävling, det har redan gått tio veckor, det är inte klokt!

Idag skulle jag ut och träna med mina juveler Alice, lagotton skötte sig bra förutom att hon ville till de andra hundarna på plan, hon börjar tycka att livet är kul  så det känns roligt. Ester min hoffe och jag kom inte överens idag, vi gick en promenad istället. Vilken kass hundtränare jag måste vara! Hon vill INTE idag så det får bli vila istället. Senare kräktes hon så hon mådde nog inte så bra. Vila idag och komma igen imorgon!

Mentalbeskrivning hosOrtsgruppen Linköping 13 juni

Fredag, 8 Maj 2009 19:57

Ortsgruppen i Linköping anordnar MH

Schäferklubb Lnköping kommer att hålla ett MH lördagen 13/6.

Anmälan på klubbens PG: 184 55 54 - 3, Schäferklubb Linköping tillhanda senast 22 maj.

MH kostar 350:-. Skriv egen namn och adress samt hundens namn och reg. nummer.

Även andra raser än schäfer är välkomna.

Vid frågor, kontakta Solveig på 0734-18 52 43


Familjedag med hund på Stallbutiken

I morgon klockan 10.00 är det familjedag med hund , det ska bli jättekul med flera olika delar i, själv ska jag hålla i lite rallylydnad, men fika och handla, prova på ringträning, gå tipspromenad eller bara hänga med alla goa hundmännniskor enstund. Det ser jag fram emot.
Fick några bilder från Lisa, en kursdeltagare som skickat med några bilder bla. på mig i full action


Här är Petter som är tillsammans med fotografen Lisa och deras urgulliga hund Tage i träning av "ryggsäcken".




Här är genomgång inför dagens övningar. Våren till ära flyttade vi oss upp i en härlig skgsglänta.
Det är skönt att kunna byta plats ibland, kul för valparna och vilket race det blev under lössläppet. En del av valparna har fortsatt på fortsättningen valp så jag får följa dem ännu ens stund. 


Valpfortsättning, tävlingsträning, Ester och jag hos Pia.

Inga bilder idag heller, det är svårt att komma ihåg.
PÅ valpfortsättning är de så duktiga, Jessica och Arras, schäfer har en bra påknapp, av knappen är på väg likaås hos Mojo pinscher.
Tage dvärgschnautzern kan både leka och träna passivitet på ett bra sätt tillsammans med sin positiva matte Lisa.Hundmöten och hälsaövningar  och mycket mer hann vi med också.
I tävlingslydnadsgrupperna går det framått, platsliggning, viktig apporten lite svårare hos några. Helt plötsligt blev det kursiv text, kom väl åt någon knapp.hela gruppen tränar på bra nu.
Själv har jag varit hos Pia i Hycklinge, hon är helt suverän på hundar! jag fick mycket och bra hjälp. Själv glömde jag bull och presentpåsen på köksbordet hemma imorse när jag åkte men får väl överlämna det senare.
Ester har inte mycket till föremålsintresse och jag har försökt för mycket med att leka med henne . Eftersom hon inte alls var intresserad tidigare såblev det för mycket istället. Men hon leker med mig men inte som vi vill. Så nu får hon prestera mer innan matte är med får vi se.

tävlingslydnad, flyttbilder och hundlek




Wilmer och Iris tränar på platsen.





Likaså gör Tommy och Tindra.




Ester är fundersam, ni glömmer väl inte mig?




Här är alla som hjälpte oss flytta, ett stort TACK.




Visst ser det tomt och ödsligt ut.



Håkan kallar in sin Quincy, Alice väntar på något gott. Det brukar man ju få när man kommer.



Badnymferna i lerpölen. Det ser ju härligt ut men det är kallt i vattnet.




Åke, Gudruns bakdel och Ester i skogen.




De är skönt i vattnet, Ester och Åke blöter sig , Gudrun är på väg.


Lille labbevalpen Jacko kom ochdrak en kopp kaffe i gräset. Det är ju alltid gott med utefika, eller hur?

Igår så fortsatte valp fortsättning och jag hade med kameran men den låg i fickan hela kvällen.....
Vi tränade på att möta hundar och att hälsa med andra hundar sittande , på och av  och så kontakt. Det är ett så duktigt gäng som går  på kursen, Nicko med sin GD Java är så duktiga, likaså Lisa med sin dvärgschnautzer Tage. Mojo pinscher med matte Stina och husse Peter har kommit långt med sitt yrväder. Jessica med schäfern Arras är helt underbara.
Nya på kursen är Chatarina med sin golden Ceaser, han är 7 månader och  så go och glad.
Pernilla med rhodesian ridgebacken Maja som också har mycket go i sig. Det är så roligt att arbeta med valparna och se utvecklingen, främst hos husse och matte men även hos de små liven. Små och små endel växer så det syns från vecka till vecka. Läxannästa vecka är att belöna all spontan ögonkontakt. Detta är starten inför skvallerträningen .

Trött på stök, vi flyttade i helgen

Då var vi inkvarterade i nya huset, det är jättefint. Smärre saker som trappräcke gick sönder när TV:n bars fram och tillbaka. Jag är JÄTTE  trött men nöjd. Bilder kommer senare.

RSS 2.0