Rallylydnad

Tack för att ni kom på tävlingen den 16 så bra. Det blir en ny tävling i augusti/september så håll ögonen öppna.

Igår var det andra gången på min rallylydnadskurs och som vanligt låg kameran i fickan.
I ett blåsigt och kyligt Vidingsjö tränade vi tillsammans med handbollsgäng, utegymnastik och så lite rally lydnad.

Det går fort fram, Katrin med sin Lipton dalmatiner, Eva med sin shipperke Sixten, Gun med Chili, lancaster heeling  och austalienska terriern Effie med husse Åke tränade på. Det kan vara svårt att tyda skyltarna så vi går banan och går igenom noggrant. Ibland får vi agera hund för att visa hur skylten ska utföras så skyltarna sitter ordentligt.

Rallylydnad är en hundsport på frammarch, kom till Sverige 2005 och nu kan inofficielt tävla i nybörjar, fortsättning och avancerad klass. Först ut i Öst var Vimmerby vi kom tvåa och håll utkik efter fler tävlingar.
Rallyn ska utföras av ett team bestående av hund och förare. Samarbete är a och o. Inga sträckta koppel och mycket påhejande av sin hund är tillåtet men man får inte röra hunden. De flesta hundarna uppskattar sporten mycket.
Man går en bana och följer uppmaningarna på skyltarna antingen ändrar man riktning eller utför momentet vi skylten.

Vi hade sammanträde i Fritt följ igår¨också. Nu börjar mötena rulla på i bra takt, inga långsittningar det är skönt.
I helgen ska jag tillsammansmed kollegan Kicki till Öland på etologkurs med Lars Fäldt. Den pågår under fem helger t.o.m oktober och det ska bli jäteroligt att få gå den kursen.
Ester ska följa med denna gång, det räcker med att hålla reda på och vara med en hund när man ska lära sig något för mig.
Vår egen träning har saktats ned, vi tränar på linförigheten och jag lägger in rallylydnadskyltar för att vårt samarbete ska förbättras.
Alice lyckades igår med att övervinna sin rädsla och gå upp på en metallställning, detta med hjälp av klicker och shejping. Vi tränade en liten stund innan mötet igår. Nej nu ska jag iväg och handla, sedan blir nog dagen lugn till kursen ikväll. Då ska valparna ner på sta´n, ska bli kul!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0