Valpkurs och hundvett och etikett kurs

I går var det valpkurs igen, ett litet manfall men det gick bra ändå ibland kommer ju inventeringar och möten olämpligt men de måste ju göras också.
Vi tränade på hundmöten, gick jättebra tänk att valparna lär sig så fort. Det ska gå åt mycket godisbelöningar och förarna ska bli lite andfådda av lekbelöningarna.
Inkallningarna går så bra att vi ska lägga på en liten störning nästa gång. Lilla Misty hade full fart igår, det är en supersöt blandning på cavalier king charles spaniel och japansk spets. Jancko en holländsk herdehund på fem månader  hade full show och visade vad han kan.
Imra  en rottis lite äldre än de andra är så duktig och matte arbetar bra med henne.
Nästa gång ska vi träna ¨på att promenera ihop utan att hälsa utan jobba med kontakten. Kul men svårt. Ester ska vara med som störning.

I onsdags dag kom gänget med unghundar och oj vad de gjort läxan bra! Naxos en go golden kunde springa minsann. Inkallningsträningen gick rätt bra med några glada lekinviter och springa runt plan först innan man kommer.
Sitt och stanna börjar fungera men läxan blir just det samt inkallningsträning. Leksaker kan vara stora störningar men även superbra belöningar. Manmåste tänka på att vad gillar just min hund, det är inte säkert att det är godis, kan vara lek med leksak eller med föraren direkt. Själv tränar Ester och jag just nu på att "puss" ska vara en superbelöning, ja just tränar på. Ibland måste vi lära hunden en belöninig som man kan använda i tävlingssammanhang och i vardagen om man inte har med sig något annat.

Kom ihåg att hundarna jobbar för sin belöning inte för att vara oss till lags. De är de mest underbara själviska djur som finns. Korrigeringar är det svåraste som finns att utföra så att hunden förstår varför därför tycker jag om att jobba med belöningar istället. Hundarna har ju trots allt likadana känslor som vi de kan känna sig glada men även förorättade och kränkta.

PÅ tal om det så börjar vi med drop in kurser nästa vecka, på Ortsgruppens plan förstås. Även valp drop in kommer och så några dagkurser. Kolla in under kurser så ser ni. Och en sak till! Glöm inte Fritt följs utställning den 15 maj , Vidingsjö motionscentrum. Anmäl dig mellan kl 9.00 - 11.00 .  Jo en sak till, Fritt följs prova på kurser, har ni sett dem?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0