Hundlek och bilder från kurs i vardagshyfs.




Här är Alice, alldeles nyfriserad, visst är hon söt. Magen och aptiten växer mer och mer. Nu käkas det valpfoder igen mums.




Här är Rut med sin bedlingtonterrier Sigge, bilderna nedan kommer visa hur mycket kul man kan ha med en stol...



Erika med sin Willow, de tävlar redan i freestyle och är ett härligt ekipage. Även en stor hund kan ha kul med en stol.





Lotta med sin Nelson, en go wheaten kille.





OOps här har jag krupit in i bild..






Under teoripasset. Willow har fått syn på Sigge, vilken snygg G.D.




Här leker labben Jack med mina yrväder Ester och Alice. Jag är ingen vidare fotograf men här kommer lite lekbilder iallafall.





Lille Åke i djup snö. Åke är en blandning mellan mastiff, boxer och amstaff.





Ester väntar på något gott?




Här syns en go jack russel rumpa och så en liten blandis som vi brukar gå ut och gå med ibland.


Vintern har ett stadigt grepp om oss och hundarna älskar det, iallafall de flesta. Precis som med oss människor, det är tur att vi är olika och inte tycker om samma saker, eller hur?

I tisdags på kursen så provade vi på begreppet shajping, hur får man sin hund att göra något utan att visa eller locka? Svårare än många trodde.
Jag har själv svårt med det lilla ordet tålamod men här gäller det att vänta ut hunden.
Tisdagsgruppen i vardagshys är en härlig pratsam grupp. Men alla vill något med sina hundar så det jobbas på bra och sedan har vi livliga diskussioner om hur och varför beteenden uppkommer och befästs. Nu är det sista tillfället på söndag och då kommer det bilder på de fina hundarna och deras ägare.
Men en fortsättningskurs är redan inplanerad.

Igår var det rått och blött ute så vi tränade mest på hundmöten och hälsävningar utomhus, gick kanonfint. Vi måste komma ihåg att ge våra hundar många goda erfarenheter, det borgar för fortsatt bra beteenden i bl.a hundmöten. Vår egen kroppshållning och tanke är viktigare än man tror vi ska inte signalera att det är jobbigt och svårt med möten av olika slag.
Inomhus provade vi på nosövningar där vi gömde något gott under en av tre koppar, superlätt tyckte hundarn och kul!
Sedan använde vi enstol som träningsredskap, man måste inta alltid köpa en massa dyra grejor när vi ska aktivera våra hundar och låta dem tänka själva. Balansera och lösa problem nästan ett kinderägg.

På lördag är det dags för valp fortsättning, det är också en go grupp som vill jobba med sina hundar. Vi fick ju ställa in förra lördagen med dess snöyra. Idag regnar det istället så vi får väl se vilket väder vi får imorgon.

Sedan är förstås tävlingslydnadsgruppen också, Ester och jag har börjat förstå varann bättre nu. Korta intensiva pass, mycket lek och sedan räcker det. Inget lång gnatande. Alice däremot hon kan joba hur länge som helst, nu är hon bitchigare än vanligt hon är ju dräktig men arbetsviljan finns kvar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0