Valp fortsättning, vardagshyfs och skoj.



Här är en bamsegod Alex med husse




Rambo som är törstig efter träningen.



Här ligger Tassa en fin wachtel som jagar med husse och går kurs med matte Elisabeth.



Här är det avslutning och Jack med matte Anette går slalom mellan konerna




Per och King tar sig an uppgiften med stor ambition och bra belöningar från husse för gott arbete.




Tessie, spansk vatten hund med matte Kerstin i snöblask på avslutningsdagen





Här är Daniel med sin Guiness också en glad och go labrador även på bilden nedan . De jobbar på bra, inga stryphalsband här inte utan selar som inte skadar struphuvud och nerver (  mycket mer kan skadas)




Här är Jack precis som en labbe ska vara pigg och med på noterna. Matte belönar med leksak och det tycker Jack är superbra. Lek de är livet det!





Det gäller att få hunden med sig inte mot sig och arbeta med belöningar i all inlärning.
Hundarna försöker inte klättra i rang, inte heller visa dominans mot sin familj utan de kan ibland "se om det går" och då gäller det att milt visa på det rätta och inte ge sig in i kamp eller ryckande.
Däremot finns det alltid regler som man själv väljer ex får min hund tigga? ligga i sängen? jaga möss ?  Dessa regler ska förstås hållas men man måste kunna reglerna för att kunna följa dem och där brister ofta vi människor. Vi tror att hundarna vet och kan. Det är vårt ansvar att lära dem reglerna och att ge våra hundar härliga behovstillfredställda liv. Jobba med sin hund är ju det roligaste som finns. Ibland går det bra och iblande mindre bra tycker vi, hunden ska alltid tycka att den är bra.

Vi försöker alltid att göra kurserna individanpassade ibland lyckas vi och om vi inte gör det så säg till! Det är enda vägen till förbättring.

Just nu söker jag en egen lokal med ljus och lykta. Det är roligt att ni vill gå på mina kurser och nu behöver vi utöka så om någon känner till / har tillgång till en loka (minst 100 kvm) så tveka inte utan skicka mig ett mail eller ring. I planeringen ligger som sagt en uttökning av kurser och om rätt lokal hittas kanske ännu fler roliga hundrelaterade träffar och saker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0